1 Kasım 2014 Cumartesi

1 Kasım, yani yarın bütün dünyada “Dünya Kobani Günü” ilan edildi.2 Kasım sabahı çok kötü bir Türkiye’ye uyanabiliriz


Fatih Altaylı, Kobani için elini taşın altına en faza sokan ülke Türkiye olmasına rağmen, bir kısım çevrelerin “1 Kasım Dünya Kobani Günü”nü bahane ederek, yeni bir provokasyon için zemin hazırlama girişimine sert tepki gösterdi. 

“Tezgâhlanan oyun çok tehlikeli” diyen Altaylı, “Hepimizin bu tehlikeli oyuna karşı çok dikkatli olması lazım. Yoksa 2 Kasım sabahı çok kötü bir Türkiye’ye uyanabiliriz” ifadesini kullandı.

(...) Bilmem biliyor musunuz, 1 Kasım, yani yarın bütün dünyada “Dünya Kobani Günü” ilan edildi.
Kobani konusunda uluslararası kamuoyunda oluşan sözde “hassasiyet” neticesi, kimi çok önemli ve saygın birçok kişinin girişimiyle böyle bir gün düzenlenerek Kobani’ye dikkat çekmek amacıyla bütün dünyada gündeme getirildi.
Bunda bir mahzur yok.
Her ne kadar Kobani için elini taşın altına en fazla sokan ülke Türkiye olsa da, bunun tam tersi bir algı yaratılmak isteniyor ve 1 Kasım Kobani Günü de bu amaçla kullanılacak.
Bu arada Türkiye’de ilginç gelişmeler oluyor. Türkiye’de birileri bu günü yeni bir “tahrik” unsuru olarak kullanmak istiyor.
Özellikle Kürt medyasından izlediğim kadarıyla “bir irade” ama kime ait olduğunu anlamadığım bir “irade”, 1 Kasım Kobani Günü bahanesiyle Kürt gençlerini sokaklara dökmeye hazırlanıyor ve bu yönde çağrılar yapıyor.
(...) Tezgâhlanan oyun çok tehlikeli.
Bir tek kıvılcımla çok büyük bir parlamaya ve hatta patlamaya dönüşebilecek bir tezgâh kuruluyor. Öyle ki, bir anda Türkiye’yi bir baştan bir başa etkisi altına alması muhtemel çok “pis” bir zemin hazırlanıyor.
(...) Hepimizin bu tehlikeli oyuna karşı çok dikkatli olması lazım. Yoksa 2 Kasım sabahı çok kötü bir Türkiye’ye uyanabiliriz. (...)
Fatih Altaylı / HABERTÜRK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder