10 Temmuz 2014 Perşembe

Başbakan özel sipariş verseydi, AK Parti kamuoyu araştırmaları yapıp aday arasaydı, ancak bu kadarı olurdu.


EMİN PAZARCI
Başbakan özel sipariş verseydi, AK Parti kamuoyu araştırmaları yapıp aday arasaydı, ancak bu kadarı olurdu. AK PartiErdoğan’ın karşısına Çankaya için bundan iyi bir “Çatı Adayı” bulamazdı.
Ekmeleddin İhsanoğlu, muhalefetin değil, adeta İktidarın adayı gibi!
Sürekli olarak Tayyip Erdoğan’a çalışıyor.
Özellikle de MHP seçmenini ve ülkücüleri rahatsız etmek için elinden geleni ardına koymuyor. “Ortak aday” olarak gösterildiği tabanın hassasiyet ve değerlerine o kadar uzak ki!
Kılıçdaroğlu, “Tanıdıkça seçmen O’nu sevecek” demişti. Oysa, İhsanoğlu tanındıkça sıkıntılar artıyor, katmerleniyor, bunalım büyüyor…
***
Hatırlarsınız, geçtiğimiz günlerde Sivas’taki o acı Madımak Faciası ile ilgili bir açıklama yapmıştı. 33 kişinin “idam cezası” aldığı olay hakkında değerlendirme yaparken, “sorumluların bulunamadığını, ceza alan kimsenin olmadığını” söylemişti.
Çünkü bilmiyor!
Çünkü Türkiye’nin yakın geçmişinden ve gerçeklerinden hayli uzak!
Çünkü öyle duymuş!
Olay üzerine “dakika bir gol bir” demiştik. Ardından İhsanoğlu’ndan ikinci gol geldi. Eline tutuşturulan “Türk Solu” dergisiyle basın mensuplarına poz verdi. Özellikle CHP’li seçmene“Bakın ben sola ne kadar yakınım” mesajını vermeye çalıştı.
Çünkü “Türk Solu Dergisi”ni bilmiyor. Nasıl bir yayın organı olduğunun, neleri savunduğunun farkında değil.
Oysa, Türk Solu, “Ordu Göreve” başlığı atan bir dergi. Demokrasi düşmanı. Geçmişte, “Dayan Saddam, Dayan Irak” başlıkları atarak Kerkük’teki Türk, Halepçe’deki Kürt katliamlarını gerçekleştiren diktatöre destek veren bir yayın organı.
Bitmedi, işte size Türk Solu’nun attığı başlıklardan bazıları:
“Kürt sorunu yok, Kürt istilası var.”
“Kürt varsa sorun var.”
“Vatandaş alışverişini Türk’ten yap.” 

Tabii ki bu kadar değil. Türk Solu, Alevi vatandaşlarımızı rahatsız edecek pek çok yayının da sahibi. Kanlı Maraş Olayları’nı, “Ülkücü Kürtler-Alevi Türkler” iddiasıyla izah etmeye çalışan bir yayın organı.
En önemlisine gelince…
Türk Solu, ülkücülere düşmanlık yapan yayınlarıyla tanınıyor. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu için“İyi bilmezdik” başlığını attı. BBP’nin Merhum Genel Başkanına “terörist” diye hakaretler savurdu.
Bu dergide Yazıcıoğlu için aynen şu ifadeler yer aldı:
“Muhsin Yazıcıoğlu, terör örgütü Ülkücü Gençler Derneği’nin kurucusuydu. Ülkücü katil Haluk Kırcı arkadaşıydı. Yazıcıoğlu, hep teröristlerle birlikteydi. 1980’den önce binlerce devrimcinin kanına girmeseydi, bugünkü sömürü düzeni kurulabilir miydi?” 
***
Şimdi soruyorum:
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türk Solu Dergisi ile kameralara poz vermesi Alevileri rahatsız etmez mi? Kürt vatandaşlarımızı zedelemez mi? MHP ve ülkücü seçmenin kanına dokunmaz mı?
Boşuna demiyorum, “AK Parti, karşısına İhsanoğlu’ndan daha iyi bir aday bulamazdı”diye!
Yanlış adayla kendilerini baştan yenilgiye mahkûm eden CHP ve MHP, şimdi kıvranıp duruyor. Seçmeni ikna etmek için söylemler geliştirmeye çalışıyor...
Birileri de vaziyeti kurtarmak için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun “Alparslan Türkeş’in tercümanı ve Ortadoğu Danışmanlığını yaptığını” iddia ediyor.
Tercümanlık yapmış mıdır, bilemem. Ama İhsanoğlu’nun, Türkeş’in danışmanlığını yaptığını duymadım. İddia sahiplerinin dışında duyana ve bilene de rastlamadım.
Ayrıca bu neyi değiştirir ki?
İhsanoğlu’nun tavırları, yaptıkları, söyledikleri ve verdiği görüntü ortada. Artık Erdoğan’ın işi o kadar kolay ki!.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder