26 Eylül 2014 Cuma

Savaşmalısın! Yok olmamak için! NİÇİN?Batı'nın dışındakileri böcek olarak görerek Batı'nın tutsağına dönüştürdüğü için! Savaşmalısın Batı'yla

Bir 'hakikat savaşçısı'sın sen!

Yıllardır dünyayı dolaşıyorum karış karış. Hem Batı'yı hem Doğu'yu, hem Kuzey'i hem de Güney'iyle...
Bir de buna 12 yıl Londra'da yaşadığımı, Batı'yı, Batı'yı üreten, hâlen de bu rolünü sürdüren Londra'dan, Londra'nın havasını soluyarak, entelektüel havasını tarayarak, kültürel havasını yaşayarak yerinde/n tanıdığımı eklersem, burada söyleyeceklerim bir karşılık bulur zihinlerde, herhalde...
Dünyayı karış karış dolaşmak, yaşadığımız dünyayı üreten merkezlerden birinde uzunca bir süre yaşamış olmak, bana teorik olarak yaptığım gözlemleri sınama imkânı kazandırdı. Dünyanın bugün yaşadığı sorunların, nereden ve nasıl kaynaklandığını görmeme imkân tanıdı.
Bu yazıyı Afrika'nın, Asya'nın mazlum ve masum halkları üzerinde yıllarca yaptığım gözlemlerden sonra önce Patani'de sonra da Moro'da gördüğüm ürpertici manzaralar yazdırdı.
İNSANIN ONURUNU KORUMAK İÇİN...
O yüzden Batı'yla savaşıyorum ben! O yüzden kıtalar dolaşıyorum! Batı'nın, Batılı sömürgenlerin, semirmiş kapitalistlerin gözyaşına boğduğu masum ve mazlum insanların bir damla gözyaşını silmek için!
Sen de savaşmalısın Batı'yla. Niçin? Batı'yı kutsadığı, Batı'nın dışındakileri böcek olarak görerek Batı'nın tutsağına dönüştürdüğü için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Gücü kutsadığı, bütün 'güçsüzleri', güdülecek sürülere dönüştürdüğü için!
Tıpkı bir Nietzsche, bir Baudrillard, bir Tarkovsky, bir Gandi, bir Bediüzzaman, bir Breton, bir Kropotkin, bir Necip Fazıl, bir Sezai Karakoç, bir İsmet Özel, bir Nuri Pakdil gibi savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Tıpkı onlar gibi, insanlığın onurunu korumak için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Tanrı fikrini, hakikat fikrini, tabiatı, hayatı ve insanı yokettiği, kendisini tanrılaştırmaya kalkıştığı için!
Savaşmalısın! Yok olmamak için!
NİÇİN?
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Tanrı fikrini yok edenin, insanı da, tabiatı da yok ettiğini, hayatı çölleştirdiğini gördüğün için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Ölçüsüzlüğü ölçü, değersizliği değer, sahte'yi hakikat, köleleşmeyi özgürlük olarak dayattığı için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? İnsanı tüketen bir hayvana dönüştürerek insanı insanlığından uzaklaştırdığı, duyarsızlaştırdığı, uyuttuğu için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? İnsanı, hızın, hazın, ayartının, bencilliğin, teknolojik oyuncakların kölesi hâline getirerek 'öldürdüğü' için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? İnsanlık mirasının kaleleri Bağdat, Şam, Musul, Kimbuktu gibi İslâm şehirlerini harabeye çevirdiği için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Batı'nın dışındaki dinlere, medeniyetlere, hayat hakkı tanımadığı, insanlığın birikimini yok ettiği için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Bir avuç açgözlü, semirmiş kapitalistle dünyanın kaynaklarını sömürdüğü, Afrika'yı açlığa mahkûm ettiği için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? İnsan hakları, özgürlükler diyerek Batı'ya itiraz edenleri gözünün yaşına bakmadan havaya uçurduğu için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Dünyayı bir avuç sömürgenle yığınlar hâlinde sömürülen, orman kanunlarıyla yönetilen arenaya dönüştürdüğü için!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Refahını, dünyanın zengin kaynaklarını talan ederek gerçekleştirdiği, sonra da 'uygarlık' nutukları attığı için!
HAKİKAT SAVAŞÇISI, ÖNCE BEN'İYLE SAVAŞMALI
Bir hakikat savaşçısısın sen!


Hakikati yok edenlerle savaşmalısın. Ama önce Beninle! Benini yenemezsen hakikati bulamaz, hiç bir şeyi yenemezsin!
Bir hakikat savaşçısısın sen!
O yüzden hakikati yok eden, insanı sahte'ye mahkûm eden Batı'yla savaşmalısın. Ama önce ben'ini yenmelisin! Ben'ini yenemezsen hiç bir şeyi yenemezsin!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Bütün dinlerin, medeniyetlerin kökünü kazıyan, insanlığın birikimini yok eden Batı'ya bile hayat hakkı tanımak için.
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Hakikati paçavraya çevirdiği, paçavrayı hakikat katına yükselttiği, hakikat fikrini bile yok ettiği için!
Bir hakikat savaşçısısın çünkü sen!
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Tabiatı tahrip ettiği, bir düğmeye basarak bütün insanlığı ve tabiatı yok edecek silahlar icat ettiği için!
BATI, HEP KÖTÜ MÜ?
Soruyorsun: Batı, hep kötü mü? İyi tarafı yok mu? Var ama Batı'nın yaptığı iyilikler, kötülüğünü ve kötülüklerini örtbas etmeye yarayan 'duvar'!
Yine soruyorsun: Batı, yekpare mi?
Değil tabii ki! Ama bu bir zoka! Bu zokayı yutmamalısın!
'Bakın, Batı yekpare değil' diyerek, sömürülerini bu zokayla perdeleyip meşrulaştırıyor Batılılar!
'DOĞU'NUN HİÇ Mİ SUÇU YOK?
Batı'yı anladık da, Doğu'nun hiç mi suçu yok, diyebilirsin burada.
Var! Suç'un ne, suçlu'nun kim olduğunu karıştırmak! Ve Batı'nın bütün medeniyetlerin kökünü kazıdığını unutmak!
Ayrıca bil ki, 'Doğu' diye bir yer yok! Önce sömürgeciler, sonra da uyduları, suç ortakları 'Doğu'yu talan etti. Ve Batı'ya köle etti. Doğu'yu sekülerleştirdi, kapitalistleştirdi ve bitirdi.
Öyleyse Özünü gürleştir, özgürleş!
DONDURUCU KIŞI BAHARA ÇEVİRMEK İÇİN...
Evet savaşmalısın Batı'yla! Niçin? İnsanlığı dondurucu, ölümcül kışa mahkûm ederek bütün 'baharları' yok ettiği, bütün 'çiçekleri' öldürdüğü için!
Unutma: Batı, insanlığın kışı, ölümü demek. Dünyayı sömürerek, başkalarının sırtından yaşamak demek!
İnsanlığın karşılaştığı ve yenildiği felâket!

YENİ ŞAFAK / YUSUF KAPLAN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder