4 Ağustos 2014 Pazartesi

Bu adamı EKMELEDDİN İHSANOĞLUNU nasıl İslam Birliği Başkanı yapmışlar? Demek İsrail orayada el atmış..


Bu MHP nin ve CHP nin izzetleri hiçmi yok ?



Ekmeleddin İhsanoğlu İstiklal Marşı'nı bilmiyor

İhsanoğlu, okuduğu İstiklal Marşı dizeleri için "Çanakkale şehitleri şiirinden heralde" dedi.






CHP ve MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, bayram arefesinde Edirnekapı Şehitliğini ziyaret etti. Edirnekapı şehitliğine yanında herhangi bir partili olmadan gelen İhsanoğlu, ilk olarak şehitlik anısına karanfil bırakıp dua etti.
İhsanoğlu’na şehitlikte görevli askerler de bir çeşitli bilgiler vererek kolonya ikramında bulundu. Daha sonra İhsanoğlu, şehitlikte çocuklarının mezarlarını ziyaret eden şehit aileleri ile kısa sohbetler etti. Çatı aday İhsanoğlu, kendisine ‘Cumhurbaşkanı olursanız şehit ailelerini unutmayan’ diyen şehit yakınlarına da, “Merak etmeyin. Sizleri unutmayacağız” diyerek cevap verdi.
İSTİKLAL MARŞI'NI ÇANAKKALE ŞİİRİ SANIYOR
İhsanoğlu, Edirnekapı şehitliğindeki son ziyaretini ise Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un mezarına yaptı. Ersoy’un mezarına karanfil bırakıp dua eden İhsanoğlu, daha sonra İstiklal Marşı'nın bazı dizelerini okudu. Fakat İhsanoğlu, okuduğu İstiklal Marşı dizeleri için "Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitleri şiirinden heralde" dedi.
Sosyal medya kullanıcıları "Neettin Ekmeleddin", "İstiklalmarşınaDAVET", "İstiklalmarşını", "Emsalet Bey İstiklal Marşı'nı bilmiyor" konu başlıklarıyla İhsanoğlu'na, CHP ve MHP'ye tepki göstermey devam ediyor.

İşte o tepkilerden bazıları:

İlber Ortaylı Çok Cahil Görmüştür Ama Senin Gibisine Hiç Rastlamamıştır:)

Ya Hu insan "Babamin yakin arkadasi memleketim icin nasil bir mars yazmis" diye hic mi merak etmez

:)adam bu topraklara ingiliz beyler!ustune gitmeyelim ihtiyarin:) E AMA SEN DE

Istiklal Marsini bilmiyorsam da, istiklal caddesini biliyorum. Hani uskudardaki.

Biz kendi sectigimiz adama oy vereceğiz, siz baskalarının seçtiği adama oy vereceksiniz

"Allah bu milleti bunlara bırakmasın."

şimdi İstiklal Marşının on kıtasını mesaj atmasın bu

Evinin adresini bilmeyen Kemal'in bulduğu adayın İstiklal Marşını bilmemesine şaşırmamak gerek.

Ey Ekmeleddin Bey Kac Dil Biliyorsun Bilmem ama Bu Ulkede Istiklal Marşını Bilmeyen Bir Adamdan CUMHURBAŞKANI OLAMAZ!!!

Bu ülkeye Cumhurbaşkanı olmak istiyorsan en azından İstiklal Marşının iki kıtasını ezberleseydin bari Ekmeleddin Bey!

Dünya ve Türkiye TT gündeminde ilk sıradayız
#İstiklalmarşınaDAVET

Çatı adayın istiklal marşından bihaber oluşunu sorun yapan arkadaşlar boşverin, bunu da Mhp'liler düşünsün!!!

Bir kaç ay önce"Andımız kalkıyor"diye kıyameti koparanların,İstiklal Marşı'ndan bihaber Cumhurbaşkanı adayları var iyi mi

Yüce Rabbım Ekmeleddin'i Çatıyı çökertsin diye yaratmış yauu

5 dil biliyorum deyip İstiklal Marşını bilmeyen adaya Ekmeleddin denir Erdoğan'ın en büyük şansı bence

Hadi gel de şimdi buna oy ver yavru kurt

Bu halk feraset sahibidir. İğreti projelerinizi sandığa gömecektir!

İstiklal Marşı'nı bilmeyen CB adayı? Aslında normal ,Türkiye'de yaşamamış ki bilsin.

Alın bakın tıpış tıpış oy vereceğiniz adam! Ekmeleddin İhsanoğlu İstiklal Marşı'nı bilmiyor


Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan İstiklal Marşı Skandalı: Bunu Devlet Bahçeli'nin gözüne sokacaksın

Cumhurbaskani adayi ha yuhhhhh be Ekmeleddin İhsanoğlu İstiklal Marşı'nı bilmiyor

Şok..şok..şok.. Eklemettin'in İstiklal Marşı dizeleri ile imtihanı böyle gaf olmaz !!

Şaka mı bu adam anlamadım ki (!) Ekmeleddin İhsanoğlu İstiklal Marşı'nı bilmiyor

İstiklal Marşı için Akif bunu ölenlere yazmış diyen Ekmeleddin İhsanoğlu istiklal marşını bilmiyor

Ekmeleddin İhsanoğlu Bey İstiklal Marşı'nı karıştırmış. İlkokulda bende karıştırırdım ama T.C. Cumhurbaşkanı adayı değildim.

İstiklal Marşı'nı bilmiyor ama Türkiye'ye cumhurbaşkanı adayı

İstiklal Marşı'nı bilmeyen birine oy verilir mi?

Bir de Mehmet Akif babasının arkadaşıymış... İstiklal Marşı'nı bilmeyen CB adayı..,

Transfer cumhurbaşkanı olunca tarihe de Fransız cumhurbaşkanı nazar değmesin!

Bilmediği tek şey İstiklal Marşı değil kendisine bu ülkeden ekmek çıkmayacağı gibi

Bu ülkenin İstiklâl Marşı dizelerine sen kalkıp: "Çanakkale Şiirinden" dersen bu ülkeye harbiden Fransız kalmışsın demektir. Ah Ekmeleddin ah

Çatı adayının İstiklâl Marşı'ndan bihaber olmasını uydurma sanmıştım. İzleyince şok oldum. İstiklâl Marşı'nı bilmeyen bir CB adayı 

Başbakan maltepe mitingi, erdoğan istiklal marşını okudu,
 Recep Tayyip Erdoğan istiklal marşının tamamı, başbakan istiklal marşının 10 kıtasını okudu,
 Recep Tayyip Erdoğan.





Gözünüz aydın, ADD de Ekmeleddin İhsanoğlu safında




Ah şu Tayyip ve halk olmasaydı, şu eski Türkiye’yi ne güzel idare ediyorduk.


CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını desteklemeye yeşil ışık yakan ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği), Tansel Çölaşan’ın Başkanlık ettiği bir örgüt. Kendisine ters düşen yapıları tırpanlamakla meşhur bu kadın “2010 Referandumunda “ADD şubelerine “tarafsız kalın” genelgesi göndermişti. Çölaşan 10 Ağustos’ta yapılacak 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde İslamcı-muhafazakârlığın Atatürkçülük adına desteklenmesi çağrısı yaptı. Zira onlara göre köktendinci Tayyip Erdoğan Çankaya’ya çıkarsa, Atatürkçülüğün hepten çökeceğini, böyle olmaktansa “muhafazakar Ekmeleddin Beyin Çankaya’ya çıkmasının laik-seküler sistem açısından daha hayırlı olacağını deklare ediyorlar.
“Türkiye için el-ele” isminde bir grup oluşturulmuş, grubun üyesi olan herkes fikirlerini beyan etme, paylaşma, birbirini eleştirme hakkına sahip. İnternet üzerinden fikir teatisi yapan, birbirlerini hiçbir zaman görmeyen, çoğu da tanıdık olmayan bu simaların yazdıklarına vaktim oldukça bakıyorum. İçlerinde seviyeli olan, her şeyden önce karşısındakini ötekileştirmeyen değerli kalemler var. Tabii zıttı da var. Hâlâ 50 yıl önceki Türkiye’yi arzulayan, namludan, postallı güruhtan medet bekleyen Kemalist seküler kişilerin ajite edici makaleleri, dindarları aşağılayan salya sümük fikirleri her tarafta olduğu gibi internette de yerini almaktadır. İşte onlardan bir tanesinin 2014 dünyasında seslendirmeye çalıştığı fakat, bırakın günümüzü, 1990’lı yılların bile çok gerisine düşen görüşleri:
“Ülkemiz çok zor ve sancılı bir dönemden geçmektedir. “Kindar” İmamın (Tayyip Beyi kastediyor) “dindar - laik” diyerek halkı ikiye bölmesi yetmiyormuş gibi, laikler, Atatürkçüler de kendi aralarında bölünmüş durumda. Muhalif cenahta Ekmeleddin konusunda üretilen ve dinmek bilmeyen fırtına, kavga, bölünmüşlükten yararlanmasını bilen İmamın Çankaya’ya çıkmasıyla daha da şiddetleneceğe benziyor. Atatürk ilkelerinin en önemlisi olan laikliği hiç bir kurum gerektiği gibi sahiplenip savunamamıştır. Bunun kanıtı da dincilerin yıllardır iktidarda olmasıdır, ki bedelini şimdi hepimiz ağır bir şekilde ödemekteyiz. Yapılan eleştirilerin bu denli sertini ADD’nin hak etmediğini düşünüyorum; fakat yine de, bunların özeleştiriye, “reforma” dönüşerek ADD’nin toparlanmasına, güçlenmesine yardımcı olabilmesini yürekten temenni etmekteyim.”
Tansel Çölaşan; eminim ki 2. Meşrutiyet Dönemi Maarif Nezareti (Milli Eğitim Bakanlığı) Emrullah Efendinin söylediğini söylüyordur. “Şu mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare ederdim” söylemi, şu anda Tayyip Bey karşıtlarının hepsinin dillendirdiği bir koro türküsüdür. “Ah şu Tayyip ve halk olmasaydı, şu eski Türkiye’yi ne güzel idare ediyorduk”
Ölümü gösterip sıtmaya razı etme yolunu tercih eden laik-seküler cenah, “aman İmam-Hatipli Tayyip’in Çankaya’ya çıkmasındansa çağdaş muhafazakar Ekmeleddin çıksın”, daha iyi diyorlar. Pragmatizm her taraflarını kuşattı.
Mehmed Akif’in Seyfi Baba’sı, iyi bir çatı aktarıcısı, yani ustasıdır. Bizim Pazarcık’ta da Külhani amcamız var. Allah uzun ömürler versin, kendisi çatı aktarıcısıdır. Ustadır... Fakat benim bu çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na aklım ermedi, hangi çatıyı onaracak? Yahu CHP tabanı sizi kerhen destekliyor, bunların tabanı sizi tanımaz, yanlış zamanda ve yanlış yerde aday oldunuz. Bundan dolayı projesiniz. Merhum babanız,  Akif’in dostu ve mealini emanet ettiği değerli insandı. Ama siz Akif’in yazdığı İstiklal Marşı’na, bu topraklara ve değerlerine yabancısınız. Keşke size sunulan bu projeyi elinizin tersiyle itip,  “gidin kendinize başka birini bulunuz” deseydiniz. 
Her halükarda kaybedecek olan Ekmeleddin Beydir. Çünkü kendisini öne süren partilerin tabanının hepsi Ekmeleddin Beye oy vermez. Bir de sandığa gitmeyenleri hesap ettiğinizde, Tayyip Beyin şimdiden 1. turda kazanacağını söyleyebiliriz. Kemalist kesim Atatürkçü bir aday çıkartmadıkları için ilk başta tepki gösterdilerse de şimdi tabanlarını sandığa gitmeye ve Tayyip Beyin mümkün mertebe oylarının aşağıya çekilmesi için uğraşıyor. Yani onlar da şu durumda sandıktan başka çıkar yol bulamıyorlar, ama o cenahın kurt ve ateist politikacısı Doğu Perinçek, şimdilik sandığı kabullenmekle beraber, ufak bir tüyoyla başka adrese göndermede bulunuyor. İşte Perinçek’in sözleri:
Boykot çağrısı, sandığın dışında bir iktidar seçeneğinin doğduğu durumlarda halkla birleşir. Örneğin, ayağa kalkan ve iktidara yönelen halkı sistem içi çözüme, sandığa yönlendirirseniz, devrime karşı çıkmış olursunuz. Ancak bugün iktidar hedefine yönelen bir halk hareketi yok. Sandık dışında bir seçenek bugün yok. Yarın olacak, o başka.”
Bu satırlarda inceden inceye halkı, şimdi olmasa da ilerde, meşru bir iktidara karşı sokaklarda halk devrimi yapmaya bir çağrı vardır. Olur mu? Kemalist ve sosyalist ideoloji çökmüştür. Söylemin eyleme dönüşmesi muhaldir. Kaldı ki bu adam 70’li yıllarda, devrimcileri, kapitalist düzenin para babalarına ihbar etmiştir. 
Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, “Atatürkçüleri ve laikleri ikiye bölen bir kumpas” projesi olarak görenler de yok değil. Dindar kesim “proje” olarak bakar da diğerleri durur mu? İşte delil size:
“Ergenekon tertibi ile 2 yıl Silivri’de tutuklu kalan Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı, Aydınlık Gazetesi Yazarı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Ekmeleddin’in aday gösterilmesini 21 Haziran’da şöyle yorumlamıştı: “Türkiye, Balyoz tertibinden daha büyük bir tertiple karşı karşıya.” “Ekmeleddin İhsanoğlu kumpası, Balyoz’dan daha büyük. Ve, Türkiye’ye son darbeyi vurmayı amaçlıyor.”





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder